Het pastoraat binnen onze gemeente wordt aangestuurd door de predikant (voor mensen onder de 70 jaar) en een kerkelijk werker (voor mensen boven de 70 jaar) en door de ouderlingen. De gemeente is opgedeeld in wijken, waar in elke wijk ook wijkbezoekers actief zijn.

loesichthusDs. Loes Roersma is als parttime-predikant (75%) verbonden aan onze gemeente. Vanaf 2010 werkte zij als predikant voor hulpdiensten en op 22 januari 2012 deed zij officieel intrede in de Protestantse Gemeente van Lekkerkerk.

Ds. Loes woont in Oudewater, waar haar man ook als predikant werkzaam is. Zij is geboren en opgegroeid in Spijkenisse, voltooide de Pedagogische Academie in Rotterdam en na een tussenjaar in Indonesië begon zij aan de studie theologie in Kampen. In 1993 werd zij bevestigd in het ambt van predikant in Koudum en haar tweede gemeente was Scharmer-Harkstede. Samen met haar man en dochter heeft zij vier jaar in Papua-Indonesië gewoond (uitzending door Kerkinactie) waar zij werkzaam was bij een centrum voor Vorming en Toerusting van vrouwen van de Christelijke Kerk te Papua.

jacquelinejohannesJacqueline van Sprang is als kerkelijk werker (66,6%) sinds 1 januari 2008 in dienst van de Protestantse Gemeente te Lekkerkerk.

Jacqueline woont in Zevenhuizen en heeft drie kinderen, die inmiddels allemaal uit huis zijn. Zij is geboren en getogen in Vlaardingen. Na een studie biologie heeft zij in het voortgezet onderwijs gewerkt. Later heeft zij een parttime opleiding HBO theologie gevolgd. Na deze opleiding kon zij bijna meteen aan het werk in de Ned. Herv. gemeente te Zevenhuizen in het ouderenpastoraat. Na drie jaar kwam zij in dienst van de gereformeerde kerk in Gouda, waar zij zich over de hele breedte van de gemeente met pastoraat bezighield.

Momenteel werkt zij 3 dagen per week in Lekkerkerk en wel op maandag, dinsdag en donderdag.

Aarzel niet om contact met een van ons op te nemen wanneer u behoefte heeft aan een gesprek, u ziek bent, een ziekenhuisopname verwacht of wanneer er een andere gebeurtenis is die u graag met iemand wilt delen:

• ds. Loes Roersma (-70): 06-11232923 dominee@pkn-lekkerkerk.nl
  • Jacqueline van Sprang (+70): 661382 pastoraalwerker@pkn-lekkerkerk.nl
  • Jolanda Littel-van Gelder (ouderling)
  • Peter Visser (ouderling)
  • Lijda den Ouden (ouderling)
  • Nel van Eesteren-den Ouden

Voor meer gegevens kunt u natuurlijk ook de ‘Kerkwijzer’ raadplegen die ook via de website in te zien is.