Dorcas Voedselactie: geef voor Oost-Europa

Dorcas komt in actie voor Oost-Europa. In heel Nederland doen duizenden vrijwilligers mee aan de Dorcas Voedselactie. De verschrikkelijke oorlog in Oekraïne schokt de hele wereld. Deze koude maanden moeten de meest kwetsbare mensen kiezen: hout voor de kachel of een maaltijd? Niet alleen in Oekraïne zelf is de nood hoog. Ook de inwoners van buurlanden Moldavië en Roemenië weten soms niet wat ze moeten. De prijzen voor voedsel stijgen enorm. En wat moet je dan als je een inkomen hebt van een paar tientjes per maand? Het is maar de vraag of er dan eten op tafel komt…

Wat doet Dorcas?

Dorcas koopt ter plekke voedsel in en maken er pakketten van. Die zijn bedoeld als eerste stap. Maar ook daarna helpt Dorcas mensen bij het vinden van nieuwe doelen en we bouwen met hen aan een gezonde toekomst.

Nieuwe zin in het leven

Bijvoorbeeld in Roemenië krijgen ouderen weer zin in het leven als ze iets kunnen betekenen in hun buurt. Dorcas helpt hen bij het zoeken naar iets wat bij ze past. Zo vertellen sommigen verhalen van vroeger aan kinderen op school. Anderen pakken een oude hobby zoals schilderen weer op of helpen koken in het buurtcentrum. Naast ouderen staat Dorcas klaar voor gezinnen waarbij er geen inkomsten zijn door werkloosheid. Dorcas helpt met trainingen en het vinden van werk. Zo groeien de inkomsten en zijn voedselpakketten uiteindelijk niet meer nodig.

Wilt u meedoen? Geef dan voor voedsel.

Tijdens de dienst van zondag 6 november is de 2e collecte bestemd voor dit doel. Voor diegenen die tijdens de dienst niet aanwezig zijn is er ook een digitale collectebus beschikbaar via de volgende link: de collectebus opent.

Ga voor meer informatie naar www.dorcasvoedselactie.nl.

Hieronder vind u de QR-codes om online een voedselpakket te doneren.