Het pastoraat binnen onze gemeente wordt aangestuurd door de predikant (voor mensen onder de 75 jaar) en een kerkelijk werker (voor mensen boven de 75 jaar) en door de ouderlingen. De gemeente is opgedeeld in wijken, waar in elke wijk ook wijkbezoekers actief zijn.


Dominee Rob Maas is sinds 1 september 2013 predikant.

In 1989 studeerde hij in Leiden af als klinisch-psycholoog en werkte hij voordat hij theologie ging studeren de eerste jaren als P&O-adviseur voor verschillende bedrijven en organisaties en had hij de laatste jaren een praktijk voor eerstelijns psychologische hulpverlening. Al van jongs af aan had hij een sterk persoonlijk geloof in God en gaf daar later praktisch vorm aan door in verschillende christelijke organisaties vrijwilligerswerk te verrichten. Na laat te hebben geluisterd naar zijn roeping is hij in 2013 als predikant bevestigd in de Gereformeerde Kerk in Rhoon en nu voor 80% aan onze gemeente verbonden. Dominee Rob Maas is getrouwd met Liny Bruijnzeel en woont in Rotterdam.
a
a


jacquelinejohannesJacqueline van Sprang is als kerkelijk werker sinds 1 januari 2008 in dienst van de Protestantse Gemeente te Lekkerkerk.

Jacqueline woont in Zevenhuizen en heeft drie kinderen, die inmiddels allemaal uit huis zijn. Zij is geboren en getogen in Vlaardingen. Na een studie biologie heeft zij in het voortgezet onderwijs gewerkt. Later heeft zij een parttime opleiding HBO theologie gevolgd. Na deze opleiding kon zij bijna meteen aan het werk in de Ned. Herv. gemeente te Zevenhuizen in het ouderenpastoraat. Na drie jaar kwam zij in dienst van de gereformeerde kerk in Gouda, waar zij zich over de hele breedte van de gemeente met pastoraat bezighield.

Momenteel werkt zij 2 dagen per week in Lekkerkerk. De vaste dag is dinsdag en een tweede werkdag wordt flexibel ingevuld.


Aarzel niet om contact met een van ons op te nemen wanneer u behoefte heeft aan een gesprek, u ziek bent, een ziekenhuisopname verwacht of wanneer er een andere gebeurtenis is die u graag met iemand wilt delen:

  • Ds. Rob Maas (email: dominee@robmaas.freedom.nl, tel.: 06-24820639)
  • Jacqueline van Sprang: 06-16428095 (email: pastoraalwerker@pkn-lekkerkerk.nl)
  • Mw. G.S.G. Zwikker-van Vliet (ouderling)
  • Dhr. H.W. Soutendijk (ouderling)
  • E.S.C. Lebbink-Mudde (ouderling)
  • Dhr. C. Mudde (ouderling)

Voor meer gegevens kunt u natuurlijk ook de ‘Kerkwijzer’ raadplegen.